flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома !

05 квітня 2023, 15:23

 

        На теперішній час на офіційну електронну адресу суду надходить велика кількість електронних повідомлень, значна частина яких є заявами від учасників судових справ, які на жаль, не всі є офіційними. Нагадуємо, що документи направлені електронною поштою мають повністю відповідати вимогам чинного законодавства.
        Відповідно до ст. 5 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг»: електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа.
        Відповідно до ст. 6 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг»: для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.
        Відносини, пов’язані з використанням удосконалених та кваліфікованих електронних підписів, регулюються Законом України "Про електронні довірчі послуги".
        Відповідно до ст. 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг»: оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов’язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги".
           Таким чином, електронний лист є офіційним, якщо містить вкладення  з текстом офіційного документа у вигляді файлу (приєднані файли), скріпленого електронним цифровим підписом. Документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису (ЕЦП) не належать до офіційних.
       Звертаємо увагу, що при направленні документу на електронну адресу Комінтернівського районного суду м. Харкова електронні листи