flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Продовжено карантин до 31 березня 2022 року та запроваджено посилені протиепідемічні заходи!

06 січня 2022, 12:50

 

                                                                                                                            

 

 

КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ХАРКОВА

провулок Брянський, будинок 5, місто Харків, 61068,  тел/факс.771-46-62

e-mail inbox@km.hr.court.gov.ua, web: http://km.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ 02894042

                                                          

Н А К А З

 

05 січня 2022 року                                                                   № 02-05/1

 

Про продовження карантину та запровадження

посилених  протиепідемічних заходів на території із значним

поширенням гострої респіраторної інфекції, спричиненої 

коронавірусом SARS-CoV-2

            

На виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 22  вересня 2021 року        «Про внесення змін до деяких актів Кабінету міністрів України»,  постанови Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 №956 «Про  внесення змін до постанови  Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року  № 641 «Про  встановлення  карантину та запровадження  посилених  протиепідемічних заходів на  території із значним  поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання  поширенню на території України  коронавірусу COVID-19»  (зі змінами),  у зв’язку із продовженням  карантину до 31 березня 2022 року та з  метою запобігання розповсюдженню особливо  небезпечного вірусного захворювання серед працівників  та відвідувачів суду,-

 

Н А К А З У Ю:

 

  1. Довести до відома  учасників  судових процесів, суддів, працівників  апарату суду, що Комінтернівський районний суд м. Харкова  на період  загальнодержавних карантинних заходів  не припиняє  свою роботу , проте , з метою захисту життя та здоров’я громадян, суддів і працівників апарату суду  змінює режим і порядок організації  роботи, зокрема вживає виключно  тимчасові  обмежувальні  організаційно-розпорядчі  заходи, спрямовані на зменшення об’єктивної  можливості неконтрольованого поширення інфекційних хвороб.

 

  1. До 31 березня 2022 року дотримуватися наступних рекомендацій:

 

- 1) Рекомендувати суддям Комінтернівського районного суду м. Харкова  здійснювати судочинство  за процедурою письмового провадження, у передбачених законом випадках. Зазначені обмеження не стосуються: кримінальних проваджень, у  яких особи  тримаються під вартою; матеріалів, розгляд яких віднесено до  компетенції  слідчих суддів; інших судових справ, які потребують невідкладного розгляду, згідно з вимогами процесуального законодавства України, з  урахуванням їх складності  та фактичних обставин;

- 2) Регулярно проводити вологе прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільці та дверні ручки відповідними  засобами дезінфекції; часто обробляти руки дезінфекційними засобами або мити руки з милом (не менше 30 секунд), уникати тісного контакту з усіма , хто має симптоми застуди;

- 3) Проводити обеззараження  відповідних службових приміщень суду шляхом кварцування; працівникам апарату суду  проводити провітрювання службових кабінетів  кожні 30 хвилин, залів судового засідання після кожного засідання.

- 4)   Рекомендувати учасникам судових процесів:

- подавати  до суду заяви про розгляд справ за їх відсутності або про відкладення  розгляду справ;

- всі необхідні документи ( позовні заяви, заяви, скарги , відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через  особистий кабінет в системі « Електронний суд», поштою, факсом;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання  використовувати альтернативні  шляхи звернення ( електронну пошту, телефон  та засоби поштового зв’язку).

 

- 5) Обмежити допуск  в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

 

- 6) Призупинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

 

- 7) Заборонити відвідування приміщення  суду за наявності ознак захворювання (підвищена температура тіла, кашель, задуха, пітливість, слабкість, утруднення дихання тощо).

 

- 8) Керівнику апарату суду вжити заходів  з метою попередження розповсюдження ГРВІ та  масового поширення  вірусної інфекції , а  саме : розмістити  антисептичні засоби в  приміщенні суду з метою їх  використання працівниками суду та відвідувачами; контролювати  здійснення систематичної дезінфекції залів судових засідань та   інших  приміщень суду;  працівника апарату суду , які безпосередньо  спілкуються з  відвідувачами суду, перебувати  у вдягнутих  захисних масках, що закривають  ніс та рот, гумових рукавичках; здійснювати  температурний скринінг  відносно осіб, які заходять  до приміщення суду (в  тому числі  суддів та працівників апарату суду).

 

- 9)  Суддям та працівника апарату  суду при  найменших ознаках  гострих  респіраторних захворювань вживати  заходів щодо самоізоляції, негайно звернутися до закладу охорони  здоров’я  та повідомити керівництво суду в телефонному режимі.

 

  1. 3. Керівнику апарату суду даний наказ довести до відома суддів, працівників апарату суду,  ознайомивши кожного під  особистий підпис, та до відома громадян, розмістивши його копію   на інформаційному стенді суду та на сайті суду.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

 

Голова Комінтернівського

районного суду м. Харкова                                                              Вікторія МУЗИЧЕНКО